24.08.2015 | Tavené sýry mají větší trvanlivost než ostatní sýry a do karet jim hraje také odolnost při skladování při vyšších teplotách, proto patří k oblíbeným potravinám, které si bereme na letní dovolené či prázdninové výlety. Svědčí o tom i statistiky – se spotřebou okolo dvou kilogramů na osobu průměrně za rok patříme ke světové špičce.
20.07.2015 | Každý jí sníme tři litry ročně, tedy asi 20 kusů. Nedosahujeme tím kvalit rekordmanů ze skandinávských zemí, kteří si troufají na 10 litrů, ale i tak je nejpopulárnější letní pochoutkou. Řeč je o zmrzlině, kterou jsme si tentokrát přizvali k redakčnímu testování.
29.05.2015 | Někdo je konzumuje denně jako tradiční, rychlou a levnou svačinu, u jiných byste je ve spíži hledali marně. Játrové paštiky jsou klasikou, kterou najdete v supermarketu i v nejzapadlejším vesnickém obchůdku. Pokud vás zajímá, která z játrovek si zaslouží pozornost, začtěte se do dalšího dílu Našeho testování.
22.03.2015 | Nejklasičtější z českých klasik i nenáviděná hospodská chuť. Taková je dršťková polévka, lidově řečená držkovka. Rozhodli jsme se otestovat, jaký zážitek na vás čeká, když svou chuť na vydatnou polévku budete chtít uspokojit v obchodě zakoupeným výrobkem.
02.03.2015 | Vepřové ve vlastní šťávě je klasika českých trampů, rychlých večeří i zájezdů do Chorvatska. Podívali jsme se mu tedy na zoubek v dnešní době, kdy už si konzervy k moři nevozíme.
29.11.2014 | Deset deka salátu a dva rohlíky k tomu. Tak nějak vypadá svačinka příznivců této kalorické bomby, kterou si ostatní dopřávají jen naprosto výjimečně. Bramborový, vlašský, mexický… nabídka je opravdu bohatá.
28.07.2014 | Léto je oblíbeným obdobím pro nákup chlazených hotových výrobků. Jedním z těch nejoblíbenějších jsou bagety a sendviče.
23.06.2014 | Když se řekne gulášovka, automaticky nám na mysli vytanou přídavná jména jako domácí, poctivá, babiččina. Tak snad se, výrobci naši milí, tentokrát dočkáme…
26.05.2014 | Ušetří nám čas a energii kupované směsi na špagety, nebo se vyplatí uvařit si těstoviny i omáčku doma?
28.04.2014 | Sami výrobci si kuchtění ulehčují, třeba menším množstvím masa, použitím jedné chuťově dominantní suroviny a nezbytnými zvýrazňovači chuti. Hlavní rada tedy opět zní: čtěte, čtěte, čtěte!
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.